Aрхива 2014

Најављујемо сјајан филмски програм у децембру: „Пети лептир“ – први српски филм у 3Д формату, трећи наставак „Хобитта“ – „Битка пет армија“, а за најмлађе синхронизовани 3Д цртаћ „Спасавање деда мраза“. Дворана Парк, 22, 23 и 24. децембра. Цена улазнице за појединачну пројекцију је 250 динара. Видимо се у биоскопу

Више информација о филмовима на старници Дворан Парк- филмови 

Filmski program u Dvorani Park: „Pingvini sa Madagaskara “ 3D od , „The Hunger Games“ 2D, „Dumb and Dumber To“ . Cena ulaznice je 250 dinara.

Више информација о филмовима на старници Дворан Парк- филмови 

 

 

 

 

Од среде креће филмски програм! Ево распореда: „Дај гол“ 3Д – 19, 20 и 21. новембар од 16 часова, „Бранио сам младу Босну“ 19. и 21. новембра од 17,45, „Дракула – неиспричано“ – 19. новембра од 20,30, „Мали Будо“ – 20. новембра од 18 часова, и „Интерстелер“ 20. новембра од 20 часова, и 21. новембра од 20,30 часова. Цена улазнице је 250 динара. Видимо се у биоскопу

 

 

Више информација о филмовима на старници Дворан Парк- филмови 

 

 

 

 

 

Ево најаве филмског програма за крај месеца октобра: „Пчелица Маја“ 29,30. и 31. октобар од 16 часова; „Мали Будо“ (поново, због великог интересовања публике  ) – 29,30. и 31. октобра од 18 часова, „Бес“ – 29. и 30. октобра од 20 часова, и „Дракула – неиспричано“ – 31. октобар од 20 часова.

 

 

 

Више информација на страници  Дворана Парк – Филмoви

 

 

 

 

 

3Д филмски програм настављамо 6,7, 8.октобар следећим филмским хитовима: „Пчелица Маја“ од 16 часова, “ Мали Буда“ од 18 часова и „Мали Буда“ од 20 часова. Дворана Парк, цена улазнице – 250 динара.

 

 

 

Више информација на страници  Дворана Парк – Филмoви

 

 

 

 

Свој позоришни програм у другој половини године, Центар за културу отвориће представом „Источни анђео“ по тексту Љиљане Лашић, у режији Драгослава Илића. У представи играју: Љиљана Стјепановић, Љиљана Лашић и Стеван Пиале. Оно што је интересантно је да ће ова представа имати своју премијеру 5. октобра на сцени „Академије 28“, тако да ће наша публика имати прилику да представу одгледа пре београдске премијере. Ево кратког садржаја: Сви хоће у Европу! Да ли ће са нама, ако нас приме, поћи и наши андјели чувари? Доста им је Балкана. Да ли ће Срби и Роми стићи до Европе? Све ћете сазнати у овом комаду уз много смеха и понеку сузу.
Дворана Парк, 26. септембар од 20 часова. Карте су већ у продаји, цена улазнице је 300 динара!

 

 

 

DUHOVNA MUZIKA

 

 

 

 

За љубитеље филмова европске продукције, најављујемо други циклус Француског филмског каравана који носи назив: „Из женског угла“. Овај караван Центар за културу организује у сарадњи са Француским институтом (Институт франçаис) из Београда. Јединствена прилика да се аранђеловачка публика упозна са новом генерацијом француских режисерки које су последњих неколико година скренуле пажњу својим остварењима. Разноликост тема и редитељских поступака свакако не дозвољава да причамо о такозваном „женском филму“, али специфична осећајност и деликатност у приступу свакако нам даје за право да причамо о „женском сензибилитету“ у савременом француском филму. Ово је прилика да и наша публика упозна остварења ових жена чија имена постају све познатија. Пројекције ће бити организоване у Дворани Парк од 22. до 25. септембра са почетком од 20 часова. Улаз је слободан! У прилогу следе синопсиси за филмове из овог циклуса:

1. Драга Приданс (Француска, 2010, 80’)
Режја: Ребека Злотовски
Играју: Леа Сејду, Анаис Демустије, Агат Шленкер

Приданс Фридман има 17 година.
Напрасно оставши препуштена самој себи у породичном стану, она у школи упознаје Марилин, бунтовницу која је води на дивљу тркачку стазу Ренжис, где ће се упознати са светом тркачких аутомобила и мотора.
Фасцинирана друштвом које је упознала, Реналдом, Франком и осталима, Приданс покушава да се уклопи, приказујући своју усамљеност као слободу.

2. Син друге (Француска, 2012, 105′)
Режија: Лорен Леви
Играју: Емануел Девос, Паскал Елбе, Жил Ситрик

Пре него што ће отићи да одслужи војни рок у Израелу, Жозеф открива да није биолошки син својих родитеља и да је након рођења у бокници замењен са Јасином, који је одрастао у једној палестинској породици. Живот обе породице је прилично уздрман тим сазнањем које их тера на размишљања о свом идентиту, систему вредности и убеђењима.

3. Аугустина (Француска, 2012, 102’)
Режија: Алис Винокур
Играју: Венсан Лендон, Стефани Соколински, Кјара Мастројани

Париз, зима 1885. У једној болници, професор Шарко проучава мистериозну пацијенткињу: хистерија. Аугустина, 19 година, постаје његово омиљено заморче, звезда његових демонстрација хипнозе. Од предмета проучавања, она полако постаје предмет његове жеље.

4. Састанак у Кируни (Француска, Шведска, 2013, 97’)
Режија: Ана Новион
Играју: Жан-Пјер Дароусен, Анастасиос Сулис, Клаес Љунгмарк

Реномирани архитекта Ернест живи за свој посао. Једног дана, добија позив од шведске полиције након којег одлучује да оде на дуго путовање до Кируне у Лапонији. Тамо треба да потврди идентитет леша особе коју никада није упознао, свог сина. Његов пут укрстиће се са Магнусовим, осећајним и изгубљеним младићем који је потпуна супротност њему самом, ауторитарном и подозривом. У току путовања са Магнусом, Ернест ће упознати део себе за који није знао…

 

3Д филмски програм настављамо 25. и 26. августа пројекцијама дечијих филмских хитова „Чаробњак из Оза“ и „Нинџа корњаче“, у вечерњим терминима „Секси снимак“ и „Плаћеници 3“ . Цена улазнице је 250 динара. Гледајте најновије филмске 3Д филмове у свом биоскопу

 

 

 

 

Више информација на страници  Дворана Парк – Филмoви

 

 

 

 

 

Центар за културу поносно најављује СЕДМИ ФЕСТИВАЛ КЊИГЕ!
Фестивал ће по традицији бити одржан на Градском тргу 5. и 6. септембра. Учесници и излагачи: Креативни центар, Српска књижевна задруга, Лагуна, Лира, Граматик, Логос, Легенда, Каирос, Паидеиа, Алма, Цатена Мунди, Књижевна омладина Србије, Бернар, Народна библиотека „Свети Сава“, Удружење грађана „Баштина и будућност“, Вулкан издаваштво, Лео комерц, Чигоја, Беокњига, Беолетра, Хоби спорт, Чаробна књига, Геопоетика, Дерета, Клио…Све књиге ће се продавати по посебним – сајамским – ценама, нижим од 20 до 60 посто.

ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ

ПЕТАК, 5. септембар
12,00 – Књижевност за децу и омладину – Виолета Бабић. Рођена је 1953. године у Београду. Радила је у Институту за српски језик, бавила се лексикографијом, а сада је директор лекторског одељења у Креативном центру. Њене књиге су веома популарне код млађе читалачке публике, посебно „Књига за девојке“ и „365 језичких цртица“.
18,00 – Свечано отварање Фестивала
18,10 – Концерт квинтета „Танго Гентлманс“ (Никола Пековић-хармоника, Игор Васиљевић-виолина, Александар Јаковљевић-вилончело, Никола Цветковић-клавир и Стефан Шаларевић-гитара).
19,00 – Промоција збирке песама Зорице Ћираковић. Своју прву збирку песама „Предворје“ објавила је за аранђеловачки Центар за културу, а затим следе још две збирке: „Осећајник“ и „Ин медиас рес“. Ускоро ће се из штампе појавити и четврта збирка ове надахнуте аранђеловачке песникиње.
19,45 – Промоција књиге „Бележница професора Мишковића“ Ратка Дмитровића. Дмитровић је новинарске и уредничке послове обављао у Политици, НИН-у, РТС-у, Вестима…Тренутно је генерални директор и главни и одговорни уредник „Вечерњих новости“. Роман је заправо садржај једне мале бележнице са црним корицама, а оно што тамо пише годинама опседа неке људе, а на крају покреће и лавину чудних догађаја.

СУБОТА, 6. септембар

17,30 – Представљање издаваштва Књижевне омладине Србије ( Бобан Адамовић из Пожаревца, Миливоје Стојчевић из Бања Луке и Драгана Лукић – Мраовић из Београда).
18,30 – Представљање књиге „Ово није весело место“ Владимира Арсенијевића. Арсенијевић је добитник НИН-ове награде за роман године. Управо тај први роман „У потпалубљу“ преведен је на двадесет језика. Следи роман „Анђела“, затим књига „Мексико – ратни дневник“. Роман „Предатор“ добио је награду за најбољу књигу у мрежи јавних библиотека Србије, а сам врх читаности доживљава романом „Лет“. Оснивач је издавачке куће Ренде и региналног књижевног фестивала „Крокодил“. „Ово није весело место“ представља најмлађег добитника НИН-ове награде и једног од најпревођенијих књижевника своје генерације у пуној креативној зрелости.
19,00 – Музичко сценски рецитал „Приповетке једног каплара“ Бранислава Нушића. Приповеда драмски уметник Зоран Ћосић уз музичку пратњу Нине Ћосић, чланице симфонијског оркестра РТС-а.
19,45 – Представљање књиге „Ван Гогх – трагови прошлости“ – Звонимир Ђукић – Ђуле Ван Гогх. Рођен у најбољим временима – осамдесетих у Југославији, а одрастао и сазрео у најтежим – деведесетих у Србији, Ван Гогх данас поносно носи титулу последњег великог бенда створеног на овим просторима. Први пут, Ван Гогх се исповеда овом књигом, и то чини искрено, без задршке, кроз причу у којој сазнајемо на који начин и како се припремају концерти и снимају албуми, као и низ авантура са путовања и анегдота из приватног живота.
20,30 – Представљање књиге „Фајронт у Сарајеву“ – др Неле Карајлић. Др Неле Карајлић је рођен 1962. године у Сарајеву као Ненад Јанковић. Оснивач, композитор, текстописац и фронтмен групе „Забрањено пушење“. „Фајронт у Сарајеву“ је тешко, помало болно, свакако сетно пребирање по успоменама једног од Сарајлија који су тај град у Титовој Југославији учинили посебним. „Нови примитивизам“ је Сарајево избацио из зглобне чашице, учинио га другачијим, дао му ореол авангарде, а највећа звезда тог покрета био је др Неле Карајлић. Ово је његова прича, искрена, духовита, прича без које предратно Сарајево није могуће разумети до краја.

Организатор Фестивала: Центар за културу и образовање
Покровитељи: Министарство културе и информисања, Општина Аранђеловац
Фестивал п

 

 

3Д филмови за почетак јула! Дечији филмски хит „Како да дресирате свог змаја“ 1. јула од 16 и 18 часова, и 2. јула од 16 часова. У вечерњим терминима „Трансформерси“ и „Грдана“. Цена улазнице је 250 динара. Видимо се!

 

 

 

 

Више информација на страници  Дворана Парк – Филмoви

 

 

 

 

 

Центар за културу свој програм наставља станд уп комедијом драмске уметнице Мариане Аранђеловић, прве станд уп комичарке у Србији. Биће ово сјајна прилика да, по први пут у нашем граду, уживамо у овом виду сценске уметности, све популарнијем у
свету позоришне игре. На једноставан и свима разумљив начин, ауторка представе искреним тоном и непосредном комуникацијом са публиком коментарише личне утиске и фрустрације, закључке о себи и свету који нас окружује осврћући се на такозвана општа места и животне ситуације у које сви западамо. Међуљудски односи, разлике и сличности полова, одрастање, сазревање, велика очекивања као и специфичне одлике менталитета, само су неке од тема које обрађује и саопштава на шармантан и луцидан начин. Станд уп комедија Мариане Аранђеловић је на сталном репертоару сцене „Култ“ Установе културе „Вук“. Комедија ће бити одиграна на градском тргу у склопу манифестације „Улица насмејаних лица“. Субота, 19 часова – улаз слободан! Видимо се!

 

Премијера 3Д филма “Грдана – зла вила” заказана је за среду, 4. јун у Београду. У нашем биоскопу – 13. и 14. јуна. Карте су већ у продаји!

 

 

Више информација на страници  Дворана Парк – Филмoви

 

 

 

 

У уторак, 3. јуна са почетком од 19 часова, у арандјеловачком Дому омладине биће представљена збирка изворних народних лирских песама шумадијског краја “Разбој на сокаку“ Владете Коларевића. Наш Владета је највреднији сакупљач и најбољи познавалац традиционалне и фолклорне културе централне Шумадије. О овој књизи говоре: Миодраг Бошковић, издавач, Иван Златковић, уредник, Владета Коларевић, аутор. Стихове ће читати Омер Петојевић. Издавач је Удружење грађана “Баштина и будућност – Аранђеловац 1859“.1979712_273699216134993_1141836679724549652_n

 

Позоришни програм за ову половину годиине завршавамо представом „Свлачење“ – 10. јуна, након чега правимо летњу паузу до септембра. Зато: резервишите карте на време и дођите да се лепо дружимо уживајући у овој сјајној представи.

10342938_271791172992464_5561369369880380499_n

 

Реприза премијере позоришне представе „Буба у уху“ школе глуме Центра за културу биће заправо озваничење почетка рада и оснивања Аматерског позоришта „ТеатАР“! Па, нека нам је са срећом!!! Петак, 20 часова – видимо се!10409466_271483719689876_9018675989815736140_n

 

Центар за културу најављује Поетски кабаре Иво Андрић који ће бити изведен 9. маја од 20 сати у Дворани Парк. Омаж Андрићу изводе глумци Народног позоришта у Београду, Вјера Мујовић и Александрар Срећковић Кубура, као и композитор Раде Радивојевић.У поетском кабареу Иво Андрић, актери су осветлили Андрића као песника, човека који је волео музику, и који је дубоко промишљао о свету, о народу, политици, држави и култури, старости и младости, љубави и смрти. Како Андрић није био познат као песник публика ће први пут чути неколико песама које је на Андрићеве стихове компоновао Раде Радивојевић, омиљене песме Иве Андрића које су му певане у Стокхолму на додели Нобелове награде, део његове беседе, о причи и причању, неколико прича о малим људима – пијачним продавцима, берберима, путујућим циркусантима, као и његову љубавну причу – тридесет година Андрић је стрпљиво волео једну жену док му она коначно није постала супруга.
Поетски кабаре Иво Андрић, припремљен поводом јубилеја – 120 година од рођења великог писца, Нобеловца и дипломате, публика је већ имала прилику да види у Београду, али и у Црној Гори, Босни и Херцеговини, Норвешкој, Чешкој и Шведској.
Улазнице су већ у продаји – цена 150 динара!1491721_265071130331135_8808689403565284987_n

 

Светски филмски хит „ГОДЗИЛА“ (најновији ремаке) у 3Д формату и у нашем биоскопу!

 

 

 

Више информација на страници  Дворана Парк – Филмoви

 

 

 

 

Позоришни програм настављамо урнебесном комедијом „Љубавници“ Марка Камолетија (аутора представе „Боинг-Боинг“ која је изазвала одушевљење наше публике на претходном Позоришном фестивалу). За смех до суза задужени су: Марко Живић, Бојана Ординачев, Катарина Марковић, Срђан Карановић и Сташа Радуловић. Дворана Парк, 26. април, 20 часова. Карте су већ у продаји – цена 400 динара. Видимо се у позоришту

Више информација на старници  Дворана Парк – Позориште

 

 

10013675_257451977759717_1236101641248262073_n

 

 

Ускршњи концерт, који смо осмислили и организовали први пут пре пет година, полако постаје део традиције нашег града. Ове године нашој публици препоручујемо концерт квартета Сенсартика, и они ће нам, за ову прилику, извести програмски сплет уметничке, народне и староградске српске песме под називом „Српска фантазија“. Дворана Парк, Васкршњи уторак 22. април, 20 часова – улаз слободан!

 

 

 

 

 

3Д филмови у нашем биоскопу и у априлу! „Рио 2“ и „Чудесни Спидерман 2“ – 23. и 24. април – Дворана Парк!

Више информација на стараници – Дворана  Парк – Филмови

 

 

 

 

Поносно најављујемо позоришну представу „Буба у уху“ у извођењу Школе глуме коју предводи Слађан Станојловић! Дворана Парк, 19. април – 20 часова. Цена улазнице – 100 динара. Добро дошли!!!1502182_254847894686792_92272064_o

 

 

 

 

 

 

На сцени Позоришта на Теразијама, вечерас ће представа „Цимет и ванила“ имати своју премијеру. Само десетак дана касније, тачније 10. априла, ова представа ће играти и у нашој Дворани Парк. Актуелни смо, зар не?  Карте за ову представу су већ у продаји, цена улазнице је 300 динара.cimet-i-vanila-1-700x466

 

Француски филмски караван стиже у наш град…1964893_252046568300258_222676007_n

 

1975209_248368195334762_1733461671_nКао што смо почетком године обећали и најавили, задовољство нам је да вас позовемо на трибину – предавање „Бог и рокенрол“ на којој ће говорити монах Арсеније Јовановић, сабрат манастира Острог. Имаћемо прилику да чујемо сећања и изводе из дневника монаха Арсенија о његовом најбољем пријатељу из младости, сликару Душану Герзићу Гери, као и сећања на генерацију уметника и рокера са београдског асфалта, пријатеље из Екатерине Велике. Њихова прерана смрт као последица дроге и других пошасти чине аутентично сведочанство о једном времену и кругу којем је и сам отац Арсеније у младости припадао. Велика сала Дома омладине, 1. април – 19 сати. Улаз слободан!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pizap.com10.049947762861847881382379373168Centar za kulturu svoj pozorišni program nastavlja duodramom „Ljubavna pisma“ Beogradskog dramskog pozorišta po tekstu Žila Kostaza, u režiji Nebojše Bradića. U duodrami „Ljubavna pisma“ igraju Nataša Ninković i Vojin Ćetković. Oni će u predstavi odigrati zapravo šest različitih uloga, tri para koji, kroz priču o ljubavnim pismima, ulaze u nikad do kraja istraženo polje muško ženskih odnosa. Nataša Ninković je za ulogu u ovoj predstavi dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na XI Pozorišnim svečanostima u čast naše velike glumice Žanke Stokić. Dvorana Park, 25. mart – 20 časova. Molimo vas da rezervišete karte na vreme!

 

 

 

Најављујемо пројекцију документарно-играног филма „ЛАУШ“, само неколико дана након београдске премијере! Дворана Парк, 3,4 и 5. март 2014. године, са почетком од 20 часова. Карте ће бити у продаји од понедељка!
Сценарио и режија: Бранка Бешевић Гајић. Учествују: Глумци ОЛИВЕРА ЈЕЖИНА, ЉИЉАНА БЛАГОЈЕВИЋ, СВЕТИСЛАВ ГОНЦИЋ, МАРКО БАЧОВИЋ, БРАНИСЛАВ ЛЕЧИЋ, СВЕТОЗАР ЦВЕТКОВИЋ, СЛАВКО ШТИМАЦ, ДРАГАН БЈЕЛОГРЛИЋ, СЛОБОДАН ЧУСТИЋ, ИРФАН МЕНСУР, ПЕТАР БОЖОВИЋ; редитељи МИРОСЛАВ ЛЕКИЋ, ДАРКО БАЈИЋ, ДРАГОМИР ЗУПАНЦ, СЛАВЕНКО САЛЕТОВИЋ; адвокати ТОМА ФИЛА, МИХАЈЛО БАКРАЧ, ВЛАДАН БОЈИЋ; филмски критичар ДЕЈАН ДАБИЋ; Председник владе и министар полиције Републике Србије ИВИЦА ДАЧИЋ; Композитор: Ненад Хаџи Маричић, Директор фотографије: Матија Муњиза Петровић, Наратор: Бојан Кривокапић, Монтажер: Андреја Маричић, Извршни продуцент: Мирослав Бата Петровић, Командир: Стојан Гајић
Лауш је документарно-играни филм, који се бави истинитим догађајима и феноменом личности уметника Жарка Лаушевића. Лауш говори пре свега о једном злом времену кроз које смо сви прошли, представља и једну и другу страну и реализован је уз саосећање и уз дужно поштовање према свим актерима немилог трагичног догађаја. Кроз игране делове, нарацију, сећања колега, пријатеља и цитирањем одређених делова из књиге „Година прође, дан никад“, коју је уметник написао за време своје најтеже животне етапе, представља се тежина његове судбине. Циљ овог пројекта је да се ослика живот једног глумца блиставе каријере, који је у јеку највећег успеха нестао са сцене као последица бахатости једног превртљивог времена.
1380012_243052002533048_196597042_n

 

POZOVI „M“ RADI UŽITKA

 

1920392_244858615685720_1913604626_nRežija:
Mirjana Bobić-Mojsilović

 

Igraju:
Snežana Savić
Katarina Žutić
Ivan Jevtović

 

Izbor muzike:
Mirjana Bobić-Mojsilović i Katarina Žutić

 

 

 

Позови „М“ ради ужитка је прича о курвању, о нама данас и овде. О нашим животима који су имитације онога о чему смо сањали, о невидљивим рукама које кроје нашу несрећу, и о нашем батргању да преживимо.То је трагикомична прича, прича о уметницима у транзицији, о двема глумицама и једном писцу који се сналазе како знају и умеју у време суноврата свих вредности.Некадашња глумица Народног позоришта, Олга Крунић,већ заборављена и без посла, за свог сина, младог писца, драматурга, има једну верзију свог живота – зарађује тако што чита велике писце у Удружењу слепих. Њен син преживљава тако што пише рекламе за јетрену паштету, и сања да напише драму којом ће вратити мајку на сцену, и у којој ће глумачку шансу добити и његова девојка, такође глумица без посла.Али снови су једно, а стварност је сасвим друго.
Зато сви лажу.

lovci na miraz

Драги пријатељи, одлучили смо да вам поводом дана заљубљених поклонимо кабаре „Љубав“ у коме учествују драмски уметник Владан Савић и сјајна Кристина Савић. Поклоните драгој особи једно пријатно и романтично вече. Своје бесплатне улазнице можете подићи на благајни наше књижаре у Дворани Парк. Четвртак, 13. фебруар, 20 часова.

 

Настављамо са филмским 3Д програмом и у Јануару!

 

 

 

 

 

 

 

Припремите се, „МОНТЕВИДЕО – ВИДИМО СЕ“ стиже у наш биоскоп од 3. до 9. фебруара! Планирамо две пројекције дневно, од 17 и 20 часова! Цена улазнице је 300 динара. Видимо се 1535666_233030763535172_1571021954_n

 

 

 

И ове године ћемо организовати дечије представе за ученике сеоских основних школа. Овог пута ће нам се придружити глумци Дечијег позоришта „Чарапа“ из Београда са представом „Пинокио“. Правац кретања: Буковик и Даросава. Дакле клинци и клинцезе,чекајте нас 30. јануара, долазимо да се дружимо! Више детаља о представи објавићемо наредних дана!923066_233497450155170_956132039_n